Стационарни легла за професионалисти

Масажът не е само лукс, масажът е необходимост. Във времена на интензивно физическо и психическо натоварване всички сме усещали момент, в който имаме огромна нужда от един отпускащ или енергизиращ масаж. За хората с хронични ставни или мускулни болки, а и за тези с различна степен на инвалидност масажът е от първостепенна важност, тъй като той е част от тяхната рехабилитация.

Независимо дали ще отидем в масажно студио, спа-център или козметичен салон ние ще се насладим удоволствието от самия масаж, заедно с последващото усещане за прилив на сили, срещу част от парите си и ще сме убедени, че сме ги похарчили по най-добрия начин.

Масажът се извършва най-качествено и професионално върху специално създадена за целта масажна кушетка. Някои масажисти предлагат домашни и офис посещения, при които отиват на място, посочено от клиента, за да му направят масаж, като за целта ползват преносими масажни легла и кушетки, които са опростени и олекотени модели.

За професионалните масажи, които се извършват само на определено за целта място са изработени много по-усъвършенствани модели с различни опции на позициониране, с което се улеснява работата на масажиста и се повишава усещането за комфорт у клиента.

Стационарните масажни легла могат да бъдат изработени от стомана, пластмаса или дърво, както и да бъдат стриктно позиционирани, без допълнителни опции за коригиране на тяхното положение.

Други модели дават възможност за корекция на височината, за спускане или повдигане на една или няколко части на масажната кушетка, като тези корекции се извършват механично, посредством специален уред, който е част от корпуса на самото легло.

Най-съвършените модели са тези, които позволяват различни възможности за коригиране позицията на тялото с помоща на един бутон или дори дистанционно управление, задействащо един или няколко електромотора на модела .

Всички професионални кушетки имат приставки за глава, като повечето от тях имат отвор за лицето, когато се налага клиентът да лежи по корем.

Подреждане: