Базово олио за масаж

19.00лв.
  • Гласове: 2 Рейтинг: 3.3
Наличност: На склад
Код на продукт: 181
Прегледи на продукта: 2495
Количество:     

Информация за Базово олио за масаж от онлайн магазин Стилист БГ


Основното предназначение на базовите масла е да овлажняват кожата, като по този начин се намалява триенето при допир с ръцете по време на масаж. С тяхна помощ се улесняват движенията на масажиста по повърхността на кожата, като същевременно кожата се подхранва и омекотява. Друго предназначение на базовите масла е с тях да се разреждат етеричните масла, използвани в ароматерапията.

Разликите в различните базови масла можем да определим по това как се разнасят по повърхността на кожата, колко бързо попиват, техният овлажняващ и подхранващ ефект и ароматът. Други фактори, определящи качеството на едно масло са цената, лекотата, с която се почиства и начинът, по който е извлечено.

Като цяло най-добро е студено пресованото базово масло, тъй като при този процес на извличане се постига най-висока чистота на маслото и се запазват неговите натурални хранителни съставки.

Базовите масла най-често се ползват за масаж в козметични салони и спа центрове, като най-популярни сред тях са:

Бадемовото масло, поради липсата на аромат и неговите богати на хранителни вещества съставки.

Масло от гроздови семки, поради неговия Anti Aging ефект.

Слънчогледовото олио, поради неговата добра абсорбация в кожата и изключително ниска цена.

Маслото на Arcocere е едно от най-добрите масажни масла, използвани предимно от професионалисти. Неговите качества са доказани през годините и не случайно именно то се е наложило на пазара, като продукт за професионална употреба, гарантиращ невероятни резултати.

Маслото от серията dr. Kraut е чисто базово масло, без аромат, подобряващо микроциркулацията в кожата и тъканите. То подобрява елестичността на кожата, като я овлажнява и балансира.

Това базово олио за масаж може да се ползва самостоятелно, както и в комбинация с етерични масла за подсилване ефекта от масажа, при необходимост от успокояване или енергизиране на определена зона в тялото.

То не оставя мазни следи по кожата, почиства се лесно и може да се ползва ежедневно за масаж, подхранване на кожата или при пилинг масаж в комбинация с абразивни съставки.

Количество: 500мл

Производител: Arcocere - Италия

Подобни продукти