Козметика за масаж за професионалисти

Масажът е една от най-приятните процедури, на които хората се подлагат, независимо дали имат нужда от отпускане на мускулите, след тежка физическа дейност или определен тип масаж за корекция на даден проблем.

За да се извърши качествено един масаж е необходимо първо да попаднете на добър специалист, който знае къде и по какъв начин да насочи своите усилия, за да ви освободи от болката, да намали напрежението или за да редуцира така неприятния целулит.

Всеки масаж се прави с помоща на необходимата за конкретния случай козметика. Козметиката за масаж, както всяка друга в днешно време се предлага в изобилие и всеки може да избере това, което отговаря най-точно на неговите изисквания и потребности.

В козметичните салони, масажни студия и спа центрове се използват най-различни видове масажни кремове и масла, като изборът на продукта зависи от това какъв проблем трябва да се коригира.

Когато се прави най-обикновен отпускащ или енергизиращ масаж върху кушетка, могат да се ползват натурални масажни масла, без мирис и цвят, които просто да улеснят движенията на масажиста по кожата на клиента.

Понякога дори за обикновен масаж професионалистите решават да ползват продукт с вложени в него етерични масла от местни или екзотични растения и билки, които в зависимост от своя състав да ободрят, да успокоят или да намалят болката в някоя проблемна зона.

В случаите, когато се прави антицелулитен масаж, например се ползват специални за целта кремове или масла, които да подпомогнат лимфния дренаж и да ускорят изгарянето на подкожните мазнини.

Масажът за редуциране на тегло или портокалова кожа е едно чудесно средство за борба са тези неприятни състояния, тъй като той подпомага кръвообращението, лимфопотока и изглажда кожата, като цяло. В същото време, добре направеният масаж способства усвояването на полезните вещества от продуктите, които се ползват. Масажът, без необходимата козметика е неефикасен и не доставя същото удоволствие.

Подреждане: