Масажни кушетки и легла за професионалисти

Масажните кушетки и легла са ключов елемент от работата на всеки професионалист в областта на масажите. В зависимост от типовете масаж съществуват различни потребности и модели, които подобряват усещането за комфорт на клиента и масажиста.

Козметичните салони и масажни студия предлагат, като процедура това, от което всички имаме нужда понякога, а именно масаж. Един масаж, извършен професионално може да облекчи болките, да тонизира или отпусне тялото, както и да ни избави от така неприятния целулит.

За тези, които извършват тази прекрасна манипулация по домове или офиси на повикване е необходимо да се снабдят с удобни за целта преносими масажни кушетки. Ако нямате собствен транспорт и се налага често да я носите е добре да изберете компактен и олекотен алуминиев модел кушетка.

Тези модели са сглобяеми и често имат калъф, който позволява по-голямо удобство при носене или количка, с която да я придвижвате значително по-лесно. Тези модели масажни аксесоари могат да имат и допълнителни приставки за глава, които разполагат с отвор за лицето, когато е необходимо да се лежи по корем по време на самата процедура.

Кушетка от дърво или метал

Моделите масажни кушетки от дърво или друг, по-масивен метал обикновено се използват стационарно в козметичните и масажни салони. Те имат по-голяма устойчивост и са пригодени да създават повече удобство както на клиента, така и на масажиста.

Допълнителни опции за повече удобство

Някои модели имат и допълнителни опции за по-голямо удобство:

  • Приставки за лакти
  • Поставка за глава
  • Настройка на височината на определена част от леглото

При по-добрите модели се позволява да се регулира височината, така че да бъде удобно на масажиста, в зависимост от вида масаж, който изпълнява. Това, което също може да затрудни избора на масажна кушетка е богатата цветова гама, в която се предлагат, а в някои случаи е възможно дори претапициране ако предлаганият цвят не ви харесва или старата кушетка е изхабена или прекалено замърсена от употреба.

Избора на подходящи масажни кушетки е от ключово значение за работата на всеки експерт в тази област. Те позволяват комфорт, както за самия масажист, така и за неговия клиент, който с удоволствие се връща отново за поредна доза отпускащо или тонизиращо преживяване.

Масажни кушетки и легла за салони

Подреждане: