Козметични уреди за професионалисти

Козметичната индустрия, както всичко останало в съвременния свят се развива с невероятна скорост. Високите изисквания за красота водят до усъвършенстване на местата за подмладяване и разкрасяване. Днес козметичните салони приличат на модерни медицински заведения, а не на място, в което просто ти правят кола маска, като това се дължи главно на непрекъснатия технически прогрес в разработката на различни модели козметични уреди.

Професионални козметични уреди

Козметичните салони и спа центрове разполагат с огромен набор от техническа апаратура, която намалява до минимум ръчно извършваните процедури и същевременно положителният ефект от тях е на много по-високо ниво.

Никой новооткрит козметичен салон не би могъл да задоволи изискванията на своите клиенти ако не разполага с пълен набор от необходимото оборудване за козметично студио.

Има някои задължителни козметични уреди, без които не може да функционира добре един салон за красота.

Видове козметични уреди и апаратура

Дарсонвал - добре познат сред разнообразието от козметични уреди за лице. Той енергизира кожата, спомага да се намалят нейните зачервявания, да облекчи тежките симптоми на акнето и да минимизира белезите от кожни заболявания и рани.

Уреди за микродермабразио: те могат да бъдат най-разнообразни по вид и материали, с които работят. С тяхна помощ се извършва излющване на епидермиса заедно с мъртвите клетки, като по този начин се постига по-млад и свеж вид на лицето. С него могат да бъдат премахвани и белези от акне и пигментни петна.

Йонофрезата е добре познато устройство сред предлаганите професионални козметични уреди. Необходима е при грижата за кожата, заличаваща белези, грапавини и петна и подобряваща нейното кръвообращение.

Нуждата от добра видимост на третираните места за професионалиста, изисква в един козметичен салон задължително да има лампа-лупа, с която да се виждат третираните зони.

Козметични уредиПароозонаторите са уреди, произвеждащи пара, която спомага подготовката на кожата за дадена процедура. Без такъв уред не може да съществува нито един добър салон.

Уредите за маникюр и педикюр също присъстват задължително в салоните за красота, а техния вид и брой също зависят от капацитета на салона.

И последен, но не по важност е стерилизаторът, в който се почистват всички козметични уреди и инструменти.

Съществуват и всякакви видове комбинирани козметични апарати, които включват в себе си няколко от горепосочените и могат да изпълняват различни функции.

Подреждане: