UV стерилизатор

149.00лв.
  • Гласове: 2 Рейтинг: 5.0
Наличност: На склад
Код на продукт: 103
Прегледи на продукта: 2971
Количество:     

Информация за UV стерилизатор от онлайн магазин Стилист БГ


UV светлината е електромагнитно лъчение с дължина на вълната по-къса от видимата светлина. Ултра Виолетовите лъчи могат да бъдат разграничени в различни диапазони, като при дължина с малък обсег на UV (UVC) излъчваните вълни се считат за бактерицидни ултра виолетови лъчи. В определени дължини UV вълната е мутагенен фактор за бактерии, вируси и други микроорганизми. При определена дължина на вълната ултра виолетовата светлина прекъсва молекулярните връзки в ДНК-то на микроорганизмите и по този начин ги унищожава, обезврежда или забавя техния растеж и размножаване.

Този ефект е подобен на процеса, при който човешкото тяло е изложено прекалено дълго на въздействието на ултравиолетовата светлина, като слънчево изгаряне или облъчване, например. Микроорганизмите имат по-малка защита към ултравиолетовата светлина и не могат да оцелеят при продължителното и въздействие. Дезинфекционните системи, работещи с ултравиолетова светлина премахват всички опасни и болестотворни микроорганизми и с тяхна помощ се пречиства и стерилизира най-ефективно медицинско и козметично оборудване.

Стерилизацията се осъществява от специални лампи, които излъчват UV бактерицидно електромагнитно лъчение с правилната дължина на вълната, без тя да вреди на околната среда или хората, работещи с апаратурата. Всички уреди и инструменти, използвани в един козметичен или фризьорски салон трябва да бъдат абсолютно чисти, преди да се използват върху клиентите. Тъй като е недопустимо да се допусне заразяване на клиенти с различни заболявании и кожни раздразнения е много важно инструментариумът да бъде стерилен винаги, преди употреба. За целта всички козметични и фризьорски салони са снабдени с уреди за стерилизация на инструментите.

Най-добрите UV стерилизатори за инстументи са тези с UV-лъчи, които доказано, почистват най-прецизно. Този модел е именно такъв и е това, което е необходимо на вашия салон. Uv технологията е чудесна алтернатива на хлор дезинфекцията със своето бактерицидно и антисептично действие.

Тегло: 4кг

Подобни продукти