Стерилизатори за професионалисти

В козметичните салони и спа-центрове се използват много и различни по вид козмедични уреди и консумативи. За целите на различните процедури се влагат и много видове козметика и медикаменти, като тези продукти често се нанасят с помощта на различните накрайници на използваните козметични уреди.

Когато се третират кожата или ноктите на различните клиенти, уредите поемат част от повърхностния слой на кожата или ноктите, които често са преносители на различни бактерии. За да се избегне заразяване на клиентите при употребата на едни и същи накрайници или консумативи е много важно във всяко козметично студио или салон за красота да се поддържа високо ниво на хигиена.

За целта е най-важно самият козметик да поддържа ръцете си чисти, като, освен измиване с вода и сапун е нужно те да се дезинфектират с антисептичен препарат. Консумативите трябва да бъдат стерилни и индивидуални за всеки един от клиентите, като се ползват такива за еднократна употреба, а апаратурата и нейните накрайници да се почистват в специални уреди – стерилизатори.

Днес дезинфекцията с различни препарати, като хлор и спирт е отживелица, тъй като е установено, че те не могат да почистят на 100% различните помагала от микробите. За това в козметиката се е наложило изискването да се ползват стерилизатори, които дават пълна гаранция за чистотата на всеки инструмент.

Най-масово използваните стерилизатори са тези, които почистват инструментите и апаратурата с помоща на UV лъчи. Те не само убиват напълно бактериите полепнали по повърхността но и премахват успешно различните козметични продукти и медикаменти, ползвани по време на работа с уредите.

Моделите, които не ползват UV лъчи работят на принципа на висока температура, който също е добър метод за стерилизация на козметична и медицинска апаратура.

Един добър салон за красота не би могъл да си позволи лоша репутация, заразявайки своите клиенти с различни заболявания или кожни раздразнения и за това стерилизаторът е уред от първа необходимост.

Подреждане: