Педикюр и маникюр за професионалисти

За всички, които държат да бъдат красиви, маникюрът и педикюрът са част от грижата за добрата им визия. Днес козметичните салони предлагат огромен набор от разкрасителни процедури, като повечето от тях се извършват поне един път седмично.

Една такава процедура е грижата за ноктите на ръцете и краката, като тя не е табу за мъжете, тъй като днес все по-голяма част от тях се стремят да поддържат един добър вид, като цяло и в частност на ръцете и краката.

Няма козметичен салон, студио или спа-център, които да не предлагат грижа за ноктите. Именно поради тази причина част от наличната козметична апаратура на тези центрове за красота е предназначено за маникюр и педикюр.

Грижата за ноктите на ръцете взима превез с това, че ръцете ни са на показ през по-голяма част от времето, като процедурите са най-различни. Не всички държат да поддържат ефектен маникюр с дълги нокти, но това не пречи те да имат добре подравнени, почистени от кожички и полирани нокти. За любителите на по-екстравагантната визия е създадена ноктопластиката, която се е развила до степен на изкуство.

За педикюрът се сещаме предимно в летните месеци, когато обуем така удобните и красиви отворени обувки, които откриват краката ни, а каква по-добра възможност от това да покажем един красиво направен педикюр?

Салоните за красота разполагат със специални столове за маникюр и педикюр, като много често те са в комплект с ванички за потапяне на ръцете и краката.

Друг вид уреди за маникюр и педикюр са комбинираните модели, които представляват: удобен стол с ваничка за краката или комплект за ноктопластика, който се състои от UV лампа, която подпомага залепянето на изкуствените нокти, както и електрическа пила.

С електрическата пила се извършват почти всички манипулации върху ноктите на ръцете и краката, от начало до край и именно за това тя е най-необходимият уред за всеки маникюрист.

Подреждане: