Пароозонатори за професионалисти

За да бъде качествено и ефикасно извършена една козметична процедура е много важно кожата, която ще бъде третирана да бъде добре подготвена. Най-добрият начин да се подготви тя за всяка една манипулация е нейните пори да бъдат маскимално отворени. За тази цел в козметичните салони и спа центрове се използват вапозатори или пароозонатори. Това са уреди, които отделят пара и йонизиран кислород, като в зависимост от необходимостта на процедурата парата може да бъде под формата на полезните вещества на някои билки или така наречените билкови парни бани.

Пароозонаторите пропускат затоплен влажен въздух под формата на струя, с което подпомагат разширението на порите под въздействие на топлината. Някои модели вапозатори или пароозонатори насочват към третираната кожа и ултравиолетови лъчи, с което подпомагат кожната регенерация, като стимулират производството на колаген и еластин в кожата.

Определени модели пароозонатори биват комбинирани заедно с лампи-лупи, което спестява значителна част от работната площ в едно малко помещение, каквито често са козметичните салони. С помоща на такъв уред козметикът може да извършва по-прецизно манипулацията, наблюдавайки в дълбочина третираната част от кожата.

Друг вид модели могат да съчетават овлажняващата функция на вапозатор или пароозонатор с тази на дарсонвалът, който въздейства по зададен от козметика начин върху вече подготвената кожа.

Най-добрата комбинация е може би тази между пароозонатор, дарсонвал, четков пилинг и разбира се лампа лупа. Този модел козметичен комбайн позволява с един уред да се открие проблемната зона от кожата – с помоща на лампата лупа, да се оважни и подготви кожата за съответната процедура с помоща на пароозонатора, да се стимулира обновяването на кожните клетки, с помоща на дарсонвалът и да се премахнат мъртвите клетки от повърхностния слой на кожата, като за целта се ползва четковият пилинг на козметичния комбайн.

Пароозонаторите и вапозаторите са част от козметичното оборудване и без тях не може да се извърши качествено нито една козметична процедура.

Подреждане: