Лампи лупи за професионалисти

В козметиката и основно в дейността на козметичните салони, кожните проблеми са основен обект на внимание. Понякога едно заболяване на кожата, каквото е акнето например има много по-дълбоки корени и за да бъде третирано по най-подходящ начин козметикът или дерматологът, към който се обръщаме за помощ трябва да има добра видимост към проблемтата зона в детайли.

Основното, на което се разчита, за да се открие и лекува дадено заболяване е лампата лупа, която, освен че осветява добре третираната зона, може да увеличава до няколко пъти наблюдаваното място, с което позволява детайлното диагностициране на микроскопични части от кожната повърхност, както и прецизиране на извършваната манипулация.

Лампите лупи могат да бъдат със или без стойка, а степента на увеличение от три до пет пъти в зависимост от конкретния модел.

Някои лампи лупи съчетават в себе си увеличителна лампа и пароозонатор, а други могат да включват 3 функции на дейност, като: увеличение и осветяване на проблемната зона с помоща на лампата лупа, почистване или друга манипулация с дарсонвал и снабдяване на кожата с кислород с помоща на включения в уреда пароозонатор.

Други модели комбинирани лампи лупи пък могат да съчетават увеличение на третираната област с помоща на лампата, овлажняване и подготовка на кожата с пароозонатор и излющване на мъртви клетки с помоща на четков пилинг. Такъв уред създава невероятно удобство на козметика или дерматолога по време на процедурата, тъй като на него ще му бъде спестено времето, необходимо да приближава до себе си и включва няколко различни уреда.

В случай, че козметичното студио разполага с мултифункционален козметичен уред, който обаче не разполага с лампа лупа, то тя може да бъде закупена отделно, като в зависимост от възможността и предпочитанията на самия козметик тя би могла да бъде с подвижна стойка или настолна, с приспособление за закрепяне върху различните уреди или работни плотове или легла.

Подреждане: