Ленти и консумативи за професионалисти

Гладката и нежна кожа винаги е бил един от критерите за красота. Днес почти няма жена, която на не се бори с нежеланото окосмяване, а се забелязва тенденция и все повече мъже да прибягват до различни методи за епилация.

Най-дълготрайният и ефикасен начин за премахване на нежеланите косми си остава кола маската, като тя може да се извърши както в домашни условия, стига да имате нужните умения и качествен продукт, така и в козметичен салон, където процедурата да бъде извършена професионално.

В козметичните салони се извършват множество процедури с кола маска, затова там е особено необходимо да има голямо количество консумативи, с които се извършва манипулацията. Качеството на помощните средства за кола маска също не е за пренебрегване, ето защо е важно да се закупят специални ленти и консумативи с професионална насоченост.

Когато се прави кола маска в салон за красота, обикновено се процедира по следния начин: Професионалистът преценява какъв точно продукт да се ползва в зависимост от мястото, което ще бъде третирано, както и гъстотата на окосмяването. Склонноста към алергична реакция към някой от видовете кола маска също трябва да се вземе предвид.

След като се избере видът кола маска се пристъпва към нейното затопляне до необходима температура, което се извършва в специални професионални нагреватели с индикатор, показващ, че продуктът е готов за употреба.

Процедурата продължава с намазване на част от субстанцията върху конкретната зона с помоща на дървена или метална шпатула, след което се поставя специална текстилна лента, която позволява лесното отлепяне на кола маската, премахваща косъма, заедно с неговия фуликул.

Лентите използвани в салоните могат да бъдат на големи ролки, стигащи до 10 метра, от които се изрязва нужното количество, но могат да се закупят и готово нарязани със стандартна дължина. Тези ленти се ползват еднократно и са изработени от здрав текстил, който не се къса при отлепяне.

Подреждане: