Кола маска за професионалисти

Нежеланото окосмяване е нещото, с което днес се борят милиони мъже и жени по света, а използването на професионална кола маска е един страхотен начин да се справите с този проблем. Възгледите за красота и хигиена наложиха в последните години да се премахват космите там, където се счита, че загрозяват или е нехигиенично.

Все по-често и мъжете се подлагат на процедури за премахване на нежелано окосмяване, като в много редки случаи те прибягват към този метод, тъй като той често се оказва прекалено болезнен и екстремен за тях, предвид по-голямата дебелина на мъжкия косъм.

На процедурите по отстраняване на косъмчета, посредством кола маска се подлагат предимно дамите, като този метод е предпочетен, поради своята достъпност и дълготраен ефект, в сравнение с по-безболезнените и използвани в домашни условия способи за обезкосмяване.

Кола маската в салоните за красота

Салоните за красота са тези, които могат да извършат тази процедура по най-качествен и безопасен начин. В козметичните салони процедурата по обезкосмяване се извършва по различни начини и с различни материали.

Сред най-използваните варианти се оказва т.нар. маска в кутия, като определено количество от субстанцията се затопля, след което се нанася с помоща на дървена или метална шпатула и в последствие се отлепя с рязко движение в посока – обратна на растежа на косъма. В много от случаите отлепянето се извършва с помоща на специални ленти, които се поставят върху третираното място.

Повечето модерни козметични салони използват и рол-он флакони, с които нанасянето се дозира по-лесно и по-прецизно. Тези флакони се затоплят в специални нагреватели, които са неизменна част от професионалното оборудване на всеки уважаващ себе си салон за красота. Флаконите от този тип имат универсална форма, която лесно пасва на всеки вид нагревател.

Някои салони ползват и ленти за кола маска, върху които има нанесен восък, като по този начин се спестява нагряването на веществото и не се налага използването на нагревател за тази цел.

И накрая, не по-маловажна е козметиката, която използваме след една такава процедура по обезкосмяване, която има за цел да успокои раздразнената кожа след използването на кола маска:

  • Да предотврати врастването на косъмчетата;
  • Да овлажни третираното място;
  • Да намали окосмяването на по-късен етап.

Кола маска за салони

Подреждане: