Професионални сешоари за професионалисти

Косата не е просто поредното средство, с което природата ни е дарила, за да ни защити по някакъв начин от лошите атмосферни условия. В стремежа си да изглеждаме добре, откакто сме се осъзнали, като индивиди, косата е една от частите на тялото, за които полагаме най-много грижи и то ежедневно.

За да бъде красива и здрава една коса тя трябва да бъде редовно измивана, с което да се почистят корените на косъма от натрупаната мастна секреция, като с това се подпомага нейния растеж и се почиства целият косъм по дължина от вредните вещества във въздуха и стилизиращите продукти, които ползваме.

Измиването на косата се извършва според индивидуалната преценка на всеки човек, в зависимост от степента и на омазняване и средата, в която пребиваваме, особено ако тя замърсява допълнително.

Косата може да се остави да изсъхне сама, след като сме я измили, но това рядко е възможно в забързаното ни ежедневие, а и в по-студените сезони, когато бързаме да излезем, след като сме се изкъпали.

В повечето случаи сме принудени да изсушим бързо косата, като за целта ни е необходим сешоар. С негова помощ можем и да оформим прическата си, докато сушим косата. Сешоарите за домашна употреба са опростени модели, с не много степени на работа. Професионалните уреди, обаче са изработени, така че да покрият всички изисквания за оформянето на перфектната фризура във фризьорски салон.

Те имат много повече степени на работа, като могат да ползват топъл и студен въздух. Имат различни приставки за насочване на въздушната струя, дифузери, с които да се оформят къдрици или дори модели с пароозонатор, с чиято помощ да се прилагат процедури за възстановяване на увредената коса. Пароозонаторите подпомагат усвояването на полезните вещества в козметичните продукти за възстановяване на косата.

Във фризьорските салони сешоарите имат специално място, като за целта се ползват допълнителни стойки на които се поставя сешоарът, като те са неизменна част от използваната във всеки салон фризьорска апаратура.

Подреждане: