Преси за коса за професионалисти

Защо са ни необходими преси за коса?

Всяка жена в даден момент от живота си е мечтала да има огладално гладка и права коса. Това важи с особена сила за дамите с естествено къдрави и чупливи коси. Структурата на косъма при всеки човек е различна, а нейната промяна налага различни степени на въздействие. Един от най-лесните, бързи и успешни методи за изправяне на косата си остава топлинната обработка, а този метод изисква употребата на преса за коса.

Как работи пресата за коса?

Пресата работи на принципа на машата за коса, само че за разлика от нея, познатата днес преса няма цилиндрична форма, а притежава гладки плочи с различна ширина, върху чиято нагорещена повърхност се поставят отделните кичури коса и с леко приплъзване се постига абсолютна гладкост и пълно изправяне на чупливия косъм.

Видове преси

Различните модели преси за коса имат различна степен на нагряване. Ширината на плочите също варира, за да отговори на нуждите на коси с различна дължина, а най-голямата разлика между отделните модели си остава материалът, от който са изработени техните нагряващи се плочи.

Формата на плочите не винаги е абсолютно гладка, тъй като много модели предлагат възможност за оформяне на различни по големина чупки и релефи в прическата. Класическата преса има плочи с гладка основа, но днес все повече производители предлагат към основния уред допълнителни приставки с назъбена форма, с които да се създават ефектни детайли във фризурата.

Пресата се използва не само за изправяне, но и за придаване на обем на косата. Пречупена в основата, тя повдига косата от корена и по този начин създава визуалната илюзия за по-гъста и обемна коса. Всеки модел преса има за цел да помогне на дамите да изглеждат перфектно, защото стремежът съм съвършенство, който се наблюдава днес не допуска никакви компромиси със средствата и уредите за разкрасяване.

Как да изберем идеалния уред за коса?

В случай, че сте професионален фризьор, то вече знаете как да подберете уредите, с които ще оформяте косите на своите клиенти. Всеки опитен професионалист ще ви каже, че с уредите, използвани в работата не бива да се прави компромис, защото те не само струват пари, но и определят визията и качеството на прическите. Никой фризьор не би допуснал да разочарова клиент, затова винаги залага на качествените професионални модели, предлагани от специализираните онлайн и физически магазини.

Ако избирате преса за изправяне на косата в домашни условия ви съветваме да постъпите като професионалистите – не правете компромис с качеството за сметка на по-ниската цена! По-малката сума в момента може да ви коства много в дългосрочен план, тъй като евтините преси за коса могат да бъдат наистина опасни. Един некачествен уред застрашава здравината на косата ви, а един некачествен електрически уред заплашва вашия живот и този на вашите близки.

В случай, че косата ви е слаба и третирана изберете преса с високо качество на плочите. Ние от Стилист. БГ ви съветваме да заложите на висококачествена керамика, а още по-добре – на йонизиращи турмалинови плочи. Добра идея е да се спрете на уред с регулируема температура, за да можете да изберете степента на нагряване, съобразно състоянието на вашата косата и по този начин да избегнете нейното увреждане.

Ширината на плочите зависи от дължината на косата, затова при средно дълга и дълга коса избирайте между преси с ширина на плочите поне 6-8см. При по-къса коса или при желание да повдигнете косата от корена, трябва да изберете модел с по-малка ширина или уред с допълнителни приставки за обем и вълнообразни детайли.

В онлайн магазина на Стилист. БГ можете да откриете едни от най-качествените професионални преси за коса, изработени от водещи италиански марки, които ви гарантират качество на прическата, здравина на косата и лекота на изпълнението.

Подреждане: