Маши за коса за професионалисти

 

Защо машите за коса са изключително удобство?

 

Жените винаги са мечтали да могат лесно да променят своята прическа. Още от древността дамите са търсили начин да направят косите си къдрави, като за целта са използвали, меко казано странни способи и средства. Машата за коса има много стара история, но уредът, който познаваме и използваме днес се различава дотолкова от своя първооригинал, че дори трудно бихме открили някаква прилика.

Машата за коса има за цел да промени краткотрайно структурата и формата на косъма. За разлика от химичното къдрене, термичната обработка променя вида на косата за кратко – най-много до нейното следващо измиване. Това в много случаи е плюс, тъй като променливия характер на жените се отразява и на техните предпочитания, относно моментната им фризура.

 

Как работят машите за коса?

 

Машите въздействат на косъма чрез нагряване. При температура над 100˚С, обвивката на косъма отслабва и му позволява да заеме определена форма. Ако в миналото, когато електричеството все още не е било познато са се използвали маши, нагрявани директно в огъня, то с откриването на елекрическия ток и машата се е превърнала в електрически уред.

Материалите, използвани за изработване на машите са били предимно различни видове метал, които са се оказали не толкова безопасни за здравината и красотата на косъма. Металът е издържлив на високи температури, но проблемът е, че косъмът не е, а това си проличава много бързо при редовно къдрене на косата с обикновена метална маша.

 

Какви маши познаваме днес?

 

В последните няколко години наблюдаваме бум от иновативни технологии, използвани при производството на уреди за разкрасяване. Уредите за термична обработка на косата са може би тези, които се променят ежедневно, за да отговорят на желанието на дамите да бъдат красиви, но същевременно да запазят косата си здрава, лъскава и копринено мека.

Машите, които се предлагат днес варират както като вид на материала, така и като форма и метод на въздействие. Ако в този момент решите да си изберете маша, ще срещнете:

  • С метален цилиндър и обикновен нагревател;
  • С тефлоново покритие;
  • С керамично покритие и керамичен нагревател;
  • С турмалиново покритие и йонизираща функция;
  • С малък, среден и голям диаметър на цилиндъра;
  • С тригълна форма;
  • Със спираловиден улей за спираловидни къдрици;
  • С щипка и без щипка;
  • С регулируема степен на нагряване и др.

Цялото това разнообразие може да затрудни една незапозната с предимствата на всеки от моделите дама, затова при избор на маша за къдрене е добре да се посъветвате със своя фризьор на кой модел да се спрете, защото той най-добре може да прецени състоянието на вашата коса и да определи най-подходящия за нея начин на въздействие.

Професионалните фризьори от друга страна разполагат с най-добрите професионални уреди, в това число и маши за къдрене, така че да могат да предпазят от увреждане тънката и слаба коса, но и да могат да обработят качествено плътния и здрав косъм. Много от салоните разполагат с няколко различни модела маши, за да могат да реагират адекватно на коси с различна структура и дължина.

Ние от Стилист.БГ ви съветваме да не пестите средства, когато избирате своята маша, защото с времето ще разберете, че инвестицията си заслужава напълно. Не само уредът ще работи много по-дълго, но и косата ви ще бъде предпазена от трайно увреждане, а с някои модели дори заздравена и възстановена напълно.

Избирайте много внимателно качеството и вида на материала, от който е изработен цилиндъра на машата за къдрене. За да бъдете абсолютно сигурни, че той отговаря на всички изисквания за качество, ние ви препоръчваме да се насочите към професионалните уреди, изработени от познати и доказани световни марки. Формата на машата и диаметъра на цилиндъра оставяме да изберете сами, защото вие решавате какъв тип къдрици да украсяват лицето ви.

Подреждане: