Кои са най-използваните козметични уреди

Развитието на технологиите в козметичната индустрия доведе до размиване на границите между козметична и медицинска апаратура. Достатъчно показателен е фактът, че процедури, които до скоро можеха да се приложат само в дерматологичен кабинет от лекар-дерматолог днес свободно и успешно се прилагат в по-модерните козметични салони.

Всичко това е възможно, благодарение на усъвършенстваните козметични уреди, които могат да се ползват успешно от специалист-козметик, без да е необходимо медицинско образование.

Най-модерните козметични апарати са програмирани прецизно, така че да се третира всеки дерматологичен проблем напълно безопасно, но същевременно ефективно.

Например, козметични уреди за фотоепилация и подмладяване, ползващи PTF технология намират широко приложение вече и в престижните козметични центрове по света, осигурявайки успешно и безопасно третиране на сериозни проблеми, като пигментация, вследствие слънчево изгаряне, лунички, възрастови петна, акне, циреи, херпеси, спукани капиляри, розацея, като в същото време се ползват с огромен успех, и като козметични апарати за фотоепилация и подмладяване на кожата.

Приложението на такъв тип козметични уреди извън дерматологичните кабинети е възможно, благодарение на това, че са компютърно програмирани за прецизно изпълнение на всяка процедура, като от козметика се изисква само да определи фототипа на кожата.

Типове комбинирани козметични апарати

Едни от най-масово ползваните козметични уреди са абразивните апарати, като най-често това е диамантеното микродермабразио, чиято функция се състои в ексфолиране (излющване) на горния слой на кожата, последвано от изсмукване на ексфолираните частици, заедно с всички замърсявания и мъртви клетки, водещо до успешно обновяване и подмладяване на кожата.

Процедурите с микродермабразио третират с огромен успех различни кожни състояния и дефекти, като вроговена кожна повърхност, някои видове белези и стрии, неравномерна пигментация и старчески петна.

Някои видове козметични уреди, като диамантеното микродермабразио не само коригират и решават проблеми на кожата, но и спомагат пълноценното абсорбиране в дълбочина на всички козметични продукти, необходими за постигане на желаните резултати.

Говорейки за най-масово използваните козметични уреди не можем да пропуснем и мултифункционалния ултразвук, който успешно повлиява неприятни дефекти, съпътстващи стареенето на кожата и проблеми, предизвикани от нарушена микроциркулация. Ултразвукът намира приложение при премахване на сенки и торбички под очите, редуциране на подкожна мазнина в различни зони на тялото и лицето, включително двойна брадичка. Неговото предимство пред останалите козметични апарати се състои в това, че безопасно и безболезнено оформя лицевия контур, като същевременно тонизира и подмладява кожата.

Уреди масово ползвани в козметичен салон

Какво би било едно успешно козметично студио без радиочестотните козметични уреди? С тяхна помощ днес е възможно да се въздейства в дълбочина на всички слоеве на дермата, като се ускори регенерацията на колагеновия протеин, водеш до стягане и реконструиране на стареещата кожа.

Радиочестотните козметични уреди ползват радиовълни на база високочестотен електричен поток, предизвикващ затопляне в определени зони на тялото, с което се въздейства на епидермиса във всички негови слоеве.

Термалният ефект, осигуряван от този тип козметични уреди води до ускоряване на клетъчния обмен и микроциркулацията в тъканите. Козметичните апарати, използващи радиочестотните вълни извършват най-ефективните неоперативни процедури за подмладяване на стареещата кожа. Тяхното полезно действие води до резултати най-близки до агресивни методи, като оперативния фейс лифтинг.

Радиочестотните козметични уреди намират своето приложение в козметичните салони, благодарение на своята възможност да подобряват микроциркулацията и обменните процеси в клетките в дългосрочен план, което ги прави изключително ефективни уреди за намаляване на линии и бръчки, изпъване на кожата и намаляване на подкожните мазнини, с което се постига успешно отслабване и стягане на проблемни зони в тялото.

Полезното действие на съвременните козметични уреди осигурява неинвазивен подход и положителен ефект върху много дерматологични проблеми, което вероятно в съвсем близко бъдеще ще доведе до пълното изместване на опасните и болезнени козметични операции от козметични апарати, осигуряващи същия ефект, без болка и риск за здравето и живота на пациентите.